Wat houdt sim only in?

Sim only betekent vrij vertaald ‘alleen sim’. Oftewel je krijgt alleen een simkaart. Dit kan een simkaart zijn voor een abonnement, maar ook voor prepaid. In de meeste gevallen gaat het om een abonnement.

Waarom is sim only handig?

Stel je voor dat je een goede telefoon hebt, maar je abonnement is ten einde gekomen. Dan kun je 2 dingen doen: Of je besluit een nieuw abonnement af te sluiten inclusief een nieuw toestel, of je houdt je oude toestel en sluit een sim only abonnement af, bijvoorbeeld een sim only onbeperkt internet abonnement van een van de 4 providers die je op de homepage ziet staan.

Doordat je alleen een abonnement afsluit zul je merken dat de maandelijkse kosten stukken lager uit zullen vallen. Normaal betaal je bij een abonnement natuurlijk ook geld voor het toestel, maar daar heb je met sim only geen last van.

Veel mensen zijn er niet echt mee bezig, maar als je dus gaat kijken wat het verschil is tussen een sim only abonnement en een abonnement inclusief toestel, dan zie je hoeveel extra je betaalt. Bij een 2-jarig abonnement krijg je het toestel vaak ‘gratis’, maar uiteindelijk betaal je het dubbel en dwars terug. Je zou het eens moeten uitrekenen.

Wat dus ook nog een optie is (aangezien sim only abonnementen zoveel goedkoper zijn) is om een los toestel te kopen (simlock vrij) en daar dan een sim only abonnement op aan te sluiten. In de meeste gevallen zal dit meer rendabel zijn dan een abonnement met toestel samen.

Het is slechts een tip, maar het loont wel op z’n minst de moeite om dit even uit te zoeken. Op de lange termijn kun je er geld mee besparen.