T-Mobile

T-Mobile is samen met YouFone de enige provider die voorziet in onbeperkt internet bij een sim only abonnement. Waar je een jaar of 3 geleden nog bij bijna elke provider onbeperkt kon internetten voor een vaste prijs is dit nu dus gereduceerd tot slechts 2 providers.

Waarom biedt T-Mobile nog wel onbeperkt internet aan en bijvoorbeeld Vodafone niet?

Wat T-Mobile heel slim doet (en het verbaast ons eerlijk gezegd dat vrijwel niemand dit voorbeeld vooralsnog heeft gevolgd) is dat het onbeperkt internet aanbiedt, maar toch een datalimiet instelt. Vanuit het oogpunt van de provider een handige manier om een sim only onbeperkt internet abonnement te presenteren.

Je wordt wel in staat gesteld om onbeperkt te internetten, maar je kunt slechts tot een bepaald aantal data gebruik maken van de volledige capaciteiten van de internetsnelheid. Nadat je over je datalimiet heen zit wordt je internetsnelheid teruggebracht naar een lagere waarde, waardoor het voor T-Mobile nog steeds rendabel blijft om jou te laten internetten.

Ook na de daling van de internetsnelheid is deze nog steeds acceptabel en in de meeste gevallen zul je waarschijnlijk niet eens over je datalimiet komen. Tenzij je natuurlijk expres de laagste data bundel koopt om zo optimaal te profiteren van het onbeperkt internet tegen de laagste prijs. Nu weet je dus dat je er wel wat aan snelheid op zult moeten inleveren.